Jump to content

Wim nsakrae wɔ Afrika

Ɛfi Wikipedia
Mfonini a ɛkyerɛ ɔhyew nsakrae wɔ Afrika wɔ 1901 ne 2021 ntam, a kɔla kɔkɔɔ yɛ hyew na bruu yɛ nwini sen sɛnea wɔkyekyem pɛpɛɛpɛ (wɔfa ɔhyew a ɛkɔɔ so wɔ 1971–2000 mu sɛ ade a wɔde hwɛ nsakrae yi).

 

Tanzania ahenkurow Dar es Salaam a wɔde wim hwɛ
Abidjan, Ivory Coast sikasɛm mu tumi kɛse no
Ɔbarima bi a ɔrehwɛ mpoano afi ɔdan bi a asorɔkye a ano yɛ den sɛee no mu wɔ Chorkor, Accra kurotia . Nsuyiri a owia bɔ kɛse a ɛpo mu nsu a ɛkɔ soro de ba no, ma mpoano a ɛtɔ a ɛsɛe adan, nneɛma a wɔde yɛ adwuma ne abɔde mu nneɛma a atwa yɛn ho ahyia no yɛ kɛse. Mpɔtam dodow bi a ɛwɔ Coastal Ghana rehu asorɔkye a ɛresakra no dedaw.
Leptis Magna agoprama, a wotumi hu po no wɔ akyi no nkae
Nhwehwɛmu a wɔyɛe wɔ afe 2022 mu aba no kyerɛ sɛ ɛte sɛ nea wim nsakrae a ɛba Kenya ne Cameroon no aka nnua ne nsu a wobenya no kɛse.

Nhwɛsoɔ:Excerpt

Sikasɛm hokwan ahorow a ɛyɛ ahabammono ne nneɛma a efi sikakorabea ahorow a wɔayɛ mu nhwehwɛmu wɔ European Investment Bank ’s Banking in Africa nhwehwɛmu mu
Nea efii mu bae a ɛfa Afrika sikakorabea ahorow wim tebea ho asiane kwan (sikakorabea ahorow a wɔyɛɛ nhwehwɛmu no mu %) fi Europa Sikakorabea Sikakorabea wɔ Afrika nhwehwɛmu a wɔyɛe wɔ afe 2021 mu
Wim nsakrae pɔtee adwumayɛfo a wɔwɔ Afrika sikakorabea ahorow a wɔyɛɛ nhwehwɛmu wɔ European Investment Bank Banking in Africa nhwehwɛmu (Afrika sikakorabea ahorow a wɔyɛɛ nhwehwɛmu no mu %) .