Solomon Sampah

Ɛfi Wikipedia
Kyerɛ Twi kasa a atwerɛsɛm yi ɛwɔ mu. Kasa ahorow a wobɛtumi akyerɛ ɛne: Akuapem, Asante, Fante.

Solomon Sampa Nii Otokonor Sampa anaa Solomon Sampa (ogyefo da a ɛtɔ so 14, afe 1945 – ɔpepɔn da a ɛtɔ so 24, afe 2016) wɔ san nso frɛ no edin a ahorɔw a ɛne Pap Solo, Paa Solo, Quench Walahi yɛ kane Ghanani oyekyerɛni a nea wɔde kae no paa ne ɔyɛkyerɛ a ɔyɛe de bɔɔ dawuru maa tɔfe a ne din de Original Hacks.

N'asetena mu[sesa]

Wɔ woo no wɔ James town, British Accra. Na ɔyɛ nnwomtoni ne asawdifo a ɔne agofomma a wɔn din de Slim Traditional Band na edii nsawosoɔ nea wɔfre no Anansekromain ka ho wɔ agodi adwumakuo bi a w’ato din National Flkloric adwumakuo.

Nnwuma[sesa]

Na ɔyɛ yɛkyereni a ɔka ɔman yɛkeyerɛ kuo a wɔtee wɔ afe 1960 mu na wɔn din de National Drama kuo no ho, na afe ɔka kuo foforo a ɛne Abibigromma kuo na ɛho na ɔde n’adwuma baa awie. Na ɔyɛ obi a ɔbɔ atwene a w’ato din Congas ne nsankuo ahorɔw maa kuo a wɔn din de Amartey Hedzoleh agofomma a wɔbɔɔ King Ampah nnwom a ɛne Kukurantumi; Road to Accra’ a ɛye sini a wɔyɛɛ no wɔ afe 1983 mu, ɔsan so yɛ kane yiyedie so hwɛfo ma siniyɛfo kuo a w’ato din Ghana Actor’s Gild (GAG).

Sini Ahorɔw a w'ayɛ[sesa]

  • Foul Play
  • Queen's Bride
  • Owuo Safoa
  • Ultimate Paradise
  • The Agony of Christ

Nkekaho[sesa]