Jump to content

Mycophenolic acid

Ɛfi Wikipedia

Mycophenolic acid yɛ aduro a ɛma nipadua no tumi ko tia nyarewa a wɔde si po a wɔpo wɔ akwaa a wɔde ma akyi no ano na wɔde sa tebea hodoɔ a nipadua no tumi ko tia nyarewa te sɛ Crohn yadeɛ ne lupus.Titiriw no wɔde di dwuma wɔ asaabo, akoma, ne mmerɛboɔ a wɔde ma akyi. Wobetumi de ano anaa wɔde ahyɛ ntini bi mu ama. Ɛba sɛ mycophenolate sodium ne mycophenolate mofetil.

Nneɛma bɔne a ɛtaa ba ne akisikuro, yadeɛ mmoawa, ne akisikuro. Nsunsuansoɔ fofrɔ a ɛyɛ hu ne kokoram ho asiane a ɛkɔ soro, multifocal leukoencephalopathy a ɛkɔ so, mogya a ɛtɔ kɔ nipadua mu, ne mogya a ɛtɔ wɔ yafunu mu. Sɛ wɔde di dwuma berɛ a wɔyem a, ebetumi apira akokoaa no. Ɛyɛ adwuma denam inosine monophosphate dehydrogenase (IMPDH) a esi ano, a lymphocytes hia na ama wɔayɛ guanosine.

Mycophenolic acid na Italiani Bartolomeo Gosio hunuu no mfiriaseɛ no wɔ afe 1893 mu. Wɔsan hunuu no wɔ afe 1945 ne 1968 mu. Wɔpenee so sɛ wɔmfa nni dwuma wɔ aduroyɛ mu wɔ United States wɔ afe 1995 mu berɛ a wohunuu ne tumi a ɛma nipadua no tumi ko tia nyarewa wɔ 1990 mfeɛ no mu akyi. Wobetumi anya bi sɛ aduro a wɔde yɛ nnuro a wɔde di dwuma wɔ ɔkwan a ɛfata so. Wɔ afe 2020 mu no, na ɛyɛ nnuro a ɛto so 313 a wɔtaa kyerɛ ma wɔ United States, na wɔkyerɛ bɛboro mpem 900.