CC (ɔkra) .

Ɛfi Wikipedia

 

CC, ma " CopyCat " anaa " Carbon Copy " (Ɔpɛpɔn 22, 2001 – March 3, 2020), na ɔyɛ tabi agyinamoa (tabby) a n'ahosuo yɛ ahabanwuiɛ ne ho nwi yɛ tiatia fitaa ne efiboa ɔdi kan a wɔyɛeɛ. Abɔdeɛ mu nyansapɛfoɔ a wɔwɔ Texas A&M Sukuupɔn mu ne Genetic Savings & Clone Inc. na wɔka bɔɔ mu dii dwuma yi. Na CC maame a wɔde no si ananmu no yɛ agyinamoa, nanso na n’awosu mu ɔdemafoɔ, Rainbow, yɛ kaliko agyinamoa (calico) ne ho nwi yɛ atenten. Nsonsonoe a ɛwɔ nwi ahosuo mu wɔ CC ne Rainbow ntam no firi X-inactivation ne epigenetic dwumadie mu nsesaeɛ, a mpɛn pii no ɛba wɔ kosua a afa ba mu ansa na wɔde ahyɛ mu no.

Ɔpɛnima, 2006 mu no, CC woo nnyinamoa mma nnan. Nhwehwɛmubea kra foforɔ a wɔfrɛ no Smokey na ɔwoo nnyinamoa nketewa no fi awosu mu. Na mmarima mmienu a wɔfrɛ wɔn Tim ne Zip ne ɔbaa baako a wɔfrɛ no Tess ka ho. Wɔwoo agyinamoa ba foforɔ (ɔbaa) ma ɔwuiɛ. Wei ne berɛ a ɛdi kan a fiboa a wɔayɛ no tumi woeɛ. N'asetena nyinaa mu no, na ɛte sɛdeɛ CC nni apomuden ho haw ahorow a ɛnam mmoa afoforɔ yɛ so ba a asɔre wɔ mmoa afoforɔ yɛ mu no bi.."CC abɛyɛ agyinamoa kann na ne mma no nso tete saa ara," sɛdeɛ Shirley Kraemer, CC wura kyerɛ no. "Yɛahwɛ wɔn apomuden mmerɛ kakra yi mu na ɛda adi wɔn nyinaa ho yɛ, sedeɛ CC ayɛ mfeɛ nnum a atwam no."

Wɔ afe 2004 mu no, Genetic Savings ne Clone yɛɛ fiboa a ɛdi kan a wɔtumi tɔn, Maine Coon agyinamoa bi a wɔfrɛ no " Little Nicky " a wɔyɛɛ no firii fiboa a ɔyɛ agyinamoa a wadi mfeɛ 17 a wawu mu.

Wɔ Ɔbɛnem 3, 2020, CC wui berɛ a na wadi mfeɛ 18 wɔ College Station, Texas.

  • Nicky ketewa (Ɔkra) .
  • Pet cloning a wɔyɛ
  • Mpataa ankorankoro din a wɔahyehyɛ