Copywriting

Ɛfi Wikipedia

Copywriting yɛ adwinni ne nyansahu a wɔde yɛ nsɛm a wɔakyerɛw a wɔn botae ne sɛ wɔbɛkanyan ɔkenkanfo no ma wayɛ ade pɔtee bi, te sɛ adetɔ, krataa a ɔde bɛhyɛ nneɛma a wɔahyehyɛ mu, anaasɛ ɔde ne ho bɛhyɛ ade anaa adwuma bi mu, denam kasa a ɛkanyan adwene na ɛkanyan adwene so.[1]

Ɔkyerɛwfo dwumadi hwehwɛ sɛ ɔyɛ nsɛm a ɛkanyan adwene a ɛfata atiefo a wɔde wɔn ani asi wɔn so no ahiade, de ahyɛnsode no nne hyɛ mu, na ɔma ɛyɛ papa ma wɔde wɔn ho hyɛ mu ne hwehwɛ a wohu nyinaa, na wɔnam saayɛ so de adwumayɛ botae ahorow kɔ so.

Atiefo Ntease[sesa]

Atiefo no ntease ne ade a edi kan a ɛbɛma wɔayɛ mfonini a etu mpɔn. Saa ɔfa yi hwehwɛ akwan a wɔfa so yɛ nhwehwɛmu na wɔhwehwɛ atiefo dodow, nneyɛe, ne nea wɔpɛ mu.

Botae Ho Ɔkasamu[sesa]

Saa ɔfa yi ka sɛnea wɔbɛka mfaso a ɛwɔ ade anaa ɔsom adwuma bi so pefee na ɛyɛ den ho asɛm, na esi mfaso soronko a ɛwɔ so ma nea ɔde di dwuma no so dua.

Brand Nne ne Ɛnne[sesa]

Wɔahwehwɛ hia a ɛho hia sɛ wɔkura brand nne ne ɛnne a ɛkɔ so daa wɔ copy nyinaa mu de ahyɛ brand identity mu den na wɔama ahotoso a wɔwɔ wɔ atiefo mu no mu wɔ ha.

Akyerɛw Ho Akwan ne Nsɛm a Wɔtwetwe[sesa]

Saa ɔfa yi hwehwɛ adwinni a wɔde kyerɛw nsɛm a ɛkanyan adwene mu, na ɛtwe adwene si akwan te sɛ abasɛm a wɔka, tumi nsɛmfua a wɔde di dwuma, ne nkɛntɛnso nnyinasosɛm ahorow so.

Asɛmti ne Asɛmti Ntrɛwmu Adebɔ[sesa]

Wɔaka adwinni a wɔde kyerɛw nsɛmti ne nsɛmti a ɛtwetwe adwene a ɛhyɛ akenkan a ɛkɔ akyiri ho nkuran ho asɛm wɔ ha.

Ɔfrɛ a Wɔde Kɔ Adwuma (CTA) .[sesa]

Nhwehwɛmu a wɔyɛ wɔ CTA ahorow a etu mpɔn a ɛkanyan akenkanfo ma wɔyɛ nneɛma pɔtee bi, a ɛma nsakrae dodow kɔ soro.

Nsɛm a ɛwɔ mu no nhyehyɛe ne ne nhyehyɛe[sesa]

Saa ɔfa yi twe adwene si nsɛm a wɔhyehyɛ ma akenkan ne nea wɔde wɔn ho hyɛ mu, de nsɛmti, atuo nsɛntitiriw, ne nneɛma a wɔde aniwa hu di dwuma.

Sɔhwɛ ne Nneɛma a Wɔyɛ no Yiye[sesa]

Wɔhwehwɛ dwuma a A/B sɔhwɛ ne data nhwehwɛmu di wɔ copy a wɔtew so ma ɛyɛ adwuma yiye no mu.

Mmara ne Abrabɔ Pa Ho Nsusuwii[sesa]

Mmara ne abrabɔ pa gyinapɛn ahorow a ɛwɔ nkyerɛwee a wɔkyerɛw mu no ho nsɛm a wɔaka abom, a mmara a ɛfa mfoniniyɛ ho ne hia a ɛho hia sɛ wɔyɛ nneɛma a ɛda adi pefee ka ho.

Adaptation Across Platforms[sesa]

Saa ɔfa yi ka sɛnea wɔbɛsakra copywriting akwan ama platform ahorow, efi wɛb nsɛm so kosi social media ne email marketing so.

Nkate mu Anigyede[sesa]

Sɛnea wɔbɛhwehwɛ sɛnea wɔne atiefo di nkitaho wɔ nkate fam de nya wɔn gyinaesi nhyehyɛe so nkɛntɛnso.

Nhwehwɛmu ne Nhwehwɛmu Ho Nimdeɛ[sesa]

Wɔaka hia a ɛho hia sɛ wɔyɛ nhwehwɛmu ne nhwehwɛmu a edi mũ wɔ gua, akansi, ne sɛnea mfonini a wɔyɛ no tu mpɔn ho ntease mu wɔ ha.

  1. joshua nimako (2024-01-01), What is Copywriting? (in British English), retrieved 2024-03-27