Barbara Minishi

Ɛfi Wikipedia
Barbara Minishi
Awo bere
Nairobi, Kenya
Ne manKenyan
N'adwumaPhotographer and art director
Websitehttp://barbarakminishi.com

Barbara Minishi yɛ Kenya Siniyɛfo, Mfoniniyɛfo, ntadehyɛ mfoninitwafo ne Adwinni kwankyerɛfo a n’asɛmti a ɛhwehwɛ nneɛma mu no nam anansesɛm akwantu ahorow a ɛkyinkyini a ɛfa ne ho, Abɔde, Alchemy ne Arcana ne intuitive embodied nkyerɛkyerɛmu aniwa adwinni. Sɛ́ adwinni kwankyerɛfo no wayɛ adwuma wɔ sini ne nnwom video mu, na wayɛ adwuma nso ama Kapringen (A Hijacking), Denmark sini a ɛyɛ anigye a efi afe 2003.Wɔ Kenya no, ɔka ntadehyɛ mfoninitwafo a wɔyɛ adwumaden a wobu wɔn kɛse no ho. [1]Wɔaka Minishi mfonini ahorow a ɛtoatoa so no ho asɛm wɔ nhoma 9 Photographers from Kenya a wɔne National Museums of Kenya abom tintimii no mu.[2]

Asetra mu nsɛm[sesa]

Barbara Minishi a ofi Nairobi, Kenya, wiee sukuu wɔ afe 2003 mu na onyaa BA abodin krataa wɔ nkitahodi mu. N’adwuma sɛ Mfoninitwafo a ɔyɛ adwumaden no fii ase bere a ohui sɛ koma nkitahodi mfonini ahorow a ɛkanyan no wɔ ne mu no.

Minishi se, "Mfoninitwa yɛ sɛnea mifii m'adebɔ nhwehwɛmu ase na ɔkwan bi so no obi betumi aka sɛ mfoninitwa afiri no bɛyɛɛ adwinnade maa me sɛ mɛda nkyerɛwee a ɛte saa a ɛkyerɛ sɛ meyɛ no adi, deconstruct, na mede di agoru. Na ɛyɛ me ‘nne’ ne ɔkwan a mefa so yɛ ade a ɛde ‘nsɛm a esisi’ a metumi de me ho ahyɛ nsɛmti te sɛ nsusuwii hunu ne mmusuakuw, asase ne nea meyɛ, nkate a wɔda no adi, nkurow akɛse mu nkɛntɛnso ne ahoɔfɛ mu.

Ɛmfa ho sɛ aguadi mu ‘nkonimdi’ no mifii ase gyee me dwumadi sɛ Afrikani ɔbea a ɔyɛ Aniwa so Nkitahodifo ne sɛnea m’anisoadehu, akwankyerɛ ne adwuma nipadua betumi adan afi mu akɔyɛ nhwehwɛmu ne adeyɛ a ɛyɛ katee kɛse a ɛfa atiefo no ho sɛnea ɛsan nso bɛma mmeae a wɔde wɔn ho bɛhyɛ mu na wɔde wɔn ho ahyɛ mu no ho kyim.

Me adeyɛ no akɔ so anya nkɔso na ɛne no nso nnwinnade a mede bɔ, a mprempren nea ɛka ho ne Sini, Asaw, Ahoɔden Mfonini, Dae Adwuma ne Nnyigyei ne Kankyee a Wɔte nka.

Seesei mihu me ho wɔ beae a ɛda hɔ, a mede me ho hyɛ nsakrae a ɛkɔ so wɔ nkɔmmɔbɔ a wɔde aniwa hu a ɛwɔ ntoatoaso mu, nimdeɛ a wɔde nipadua ayɛ ho asɛm a wɔhwehwɛ mu, ɔsoro ɔbea ne adwennwen ho asɛmmisa no mu. Nkitahodi bi wɔ hɔ a ɛne adwene a ahintaw ne biakoyɛ a ɛne nsakrae nkyerɛkyerɛmu a ɛrepue ka ho ne adebɔ a ɛwɔ adwene mu a ɛne asase foforo, amammerɛ ne adwene foforo ka ho."

N’adwuma no kɔ so nya nkɔsoɔ na mprempren ɔreyɛ adwuma de akyerɛw na wakyerɛ ne sini a ɛyɛ anigye ne nnwuma afoforo te sɛ sini ntiantiaa a wɔsɔ hwɛ, ntadehyɛ video, nsɛm a wɔahyɛ sɛ wɔmfa nkyerɛw, Mfonini, ne Akyerɛw kwan.

Abasobɔde ahorow[sesa]

Minishi dii nkonim wɔ Adwini ho Ɔkwankyerɛfoɔ a Ɔsen Biara wɔ n’adwuma a ɔyɛeɛ wɔ sini Nairobi Half Life ho wɔ 2014 African Magic Viewer’s Choice Awards wɔ Oforisuo 2014 mu.[3]

Beaɛ a menyaa mmoa fii[sesa]

  1. http://www.aljazeera.com/programmes/artscape/2013/04/201342113363439653.html
  2. https://web.archive.org/web/20170517165940/http://artlife.co.ke/escape-photography-ii-barbara-minishi-kenyan-fashion-photographer/
  3. https://web.archive.org/web/20160701033605/http://www.filmkenya.co.ke/hot/and-the-amvca-winners-are-excellence-in-african-film-and-tv-recognized